Bedrijfswaardering

 

Behoefte aan inzicht in de

(potentiële) waarde van uw

onderneming?

 

Wij geven u dat inzicht!

 

Neem contact met ons op voor meer

informatie!

BEDRIJFSWAARDERING

IS BEDRIJFSWAARDERING NUTTIG

Wilt u het risico lopen dat u uw onderneming verkoopt voor zegge 500.000, terwijl uw onderneming eigenlijk drie keer zoveel waard is? Wilt u het risico lopen dat uw bedrijfswaardering niet wordt geaccepteerd door de belastingdienst? 
 
Inzicht in de waarde van de onderneming geeft tevens inzicht in de factoren die de waarde van een onderneming ‘sturen’. Als je inzicht hebt in de waardedrijvers van een onderneming, dan kun je hier gericht op sturen teneinde de waarde van de onderneming te optimaliseren.

 

BEDRIJFSWAARDERING! WIJ HELPEN U

Met Jonker Register Valuators haalt u een onafhankelijke partner ‘in huis’ die verstand heeft van zaken. Onze partner (Cornelis Adrianus Jonker) is ingeschreven als Register Valuator bij het NIRV (beroepsorganisatie voor Register Valuators) en als Registeraccountant bij de NBA (Beroepsorganisatie voor accountants), we hebben dus veel kwaliteit te bieden!
 

METHODE VOOR BEDRIJFSWAARDERING

Een methode gebaseerd op toekomstige kasstromen. Waarom? Omdat toekomstige kasstromen het meest relevant zijn voor een investeerder! Een investeerder belegt zijn GELD in iets omdat hij verwacht dat hij in de toekomst meer GELD verwacht terug te krijgen.

 

BEDRIJFSWAARDERING TIP

Zorg bij het (laten) waarderen dat de waardering is opgesteld op basis van toekomstige kasstromen. Stel allereerst een prognose (gebaseerd op onderbouwde veronderstellingen) op van de winst- en verliesrekening en de balans. Zorg dat je disconteringsvoet aansluit bij de opportunity costs van je vermogensverschaffers.

Meer info over bedrijfswaardering?